Maatbier
BetuwseBlonde speciaalbier

Betuwse Blonde

De Betuwse Blonde is een goudgeel, helder tot licht troebel bier van het type bitter blond. Naast de bitterheid zorgt de gebruikte hop ook voor de licht hoppige geur en smaak met aardse tonen. De 4 moutsoorten die worden gebruikt zorgen voor een gelaagdheid en een vol mondgevoel bij elke slok. De restsuikers geven het bier een klein zoetje. De combinatie van dit alles zorgt voor een ultiem verfrissend bier waar je niet snel genoeg van krijgt.

Alcoholgehalte

5,5%

Kleur

22 EBC

Bitterheid

31 IBU

Aanbevolen drinktemperatuur

6 - 8°C

WitteGijt speciaalbier

De Witte Gij'T?

De Witte Gij'T? is een heerlijke fris witbier. De tarwe van Betuwse bodem zorgt voor een heerlijk vol mondgevoel. De tarwe zorgt voor een fijne kruidige tarwesmaak aan het bier en zorgt voor een mooie schuimkraag. Gedroogde sinaasappelschillen zijn toegevoegd om het bier een heerlijk frisfruitig karakter te geven. Het toevoegen van een schijfje citroen is hierdoor echt niet nodig. Vergeet niet om de gist mee op te roeren en uit te schenken om het witbier zijn welbekende troebele uiterlijk te geven.

Alcoholgehalte

5,5%

Kleur

9 EBC

Bitterheid

12 IBU

Aanbevolen drinktemperatuur

4 - 6°C

De Moutkachel speciaalbier

De Moutkachel

De moutkachel is een koper/bruin bier met een sterk karakter. De geur geeft tonen van kaneel, kruidnagel en sherry. Ondanks dat het bier nauwelijks restsuikers bevat heeft de gist er voor gezorgd dat het toch een licht zoetige smaak heeft. Onder andere door de toevoeging van kaneel heeft dit bier een veelzijdige kruidigheid. De alcohol zorgt voor een fijne warmte in de nasmaak.

Alcoholgehalte

10,7%

Kleur

40 EBC

Bitterheid

48 IBU

Aanbevolen drinktemperatuur

10 - 14°C

Hoppa speciaalbier

Hoppa!!

Tijdelijk niet beschikbaar

Een goudgeel, helder bier met een mooie stevige lang aanhoudende schuimkraag en een hoog koolzuurgehalte. Het bier heeft een duidelijke hopsmaak dat in lijn is met de geur. De afdronk is droog, licht bitter en is iets samentrekkend. Dit zorgt er voor dat het bier heerlijk verfrissend is en dat de volgende slok nooit ver weg kan zijn. De fruitigheid helpt hier zeker bij. De moutigheid geeft dit bier een optimale balans.

Alcoholgehalte

6,5%

Kleur

17 EBC

Bitterheid

28 IBU

Aanbevolen drinktemperatuur

6 - 8°C

Klik op een biertje voor meer informatie